İlk randevuda doktorunuz kapsamlı bir ortodontik muayene yapacak, ortodontik tedaviye gerek olup olmadığı şayet gerekli ise ne zaman yapılması gerektiği konusunda size bilgi verecektir. Doktorunuz, tedavinin yaklaşık ne kadar süreceği ve tedavi maliyeti ile ödeme alternatifleri konusunda da sizi bilgilendirecektir.

Ortodontik tedaviye başlamadan önce ağzında hiçbir çürük diş olmamalıdır.

Sürekli gittiğiniz diş hekiminize tüm dolguları yaptırmış olmanızı, diş taşı temizliğinin yapılmış olmasını fırçalama esnasına dişetlerinizin kanamamasını tavsiye ederiz. Böylece ortodontik muayeneye geldiğinizde vakit kaybetmemiş olursunuz. Çünkü diş telleriniz takıldığında dolgu ve diş taşı temizliği tedaviyi aksatacaktır. Ayrıca ağız hijyeni kötü olan, fırçalamada diş etleri kanayan hastaların dişlerine braketlerin yapıştırılması ya da aparey takılması mümkün olmaz.

Panoromik röntgen denilen tüm dişleri ve çene kemiklerini içeren dikdörtgen büyük filmin çekilmiş olmasını tavsiye ederiz. 20 yaş dişlerinin kontrolü, diş köklerinin genel durumları, muayene esnasında gözden kaçan ara yüzdeki çürükler, dişleri destekleyen kemik dokularının sağlığını “bu filmler aracılığıyla” gözlemek mümkündür.

Volkan Güney - DoktorTakvimi.com